dimarts, 30 de juliol del 2013

Marxisme domèstic

Ahir sentia l'Albert Rivera acusar ERC de  "trencar la convivència a Catalunya i saltar-se la Constitució i les lleis", i em va venir un pensament que segur que Marx ja va explicar molt millor fa cent cinquanta anys, però és que jo sóc una mica lent...
El cas és que a la societat hi ha dos tipus d'individus: els dominants i els dominats (Marx ho fa una mica més complicat amb tot això de la superestructura i tal i tal). Mentre els dominats no es queixen i van aguantant, tot va bé; governa la pau i l'harmonia social. Però, ai las! quan els dominats es cansen i es revolten, els dominants els acusen de voler trencar la convivència pacífica i crear "mal rotllo". Vaja, que m'imagino el rei Lluís XVI pensant "tan tranquils que estàvem i ara arriben aquests revolucionaris a trencar la convivència i saltar-se les lleis"; i just després va perdre el cap.
Mentre els catalans hem aguantat que la nostra llengua i els nostres impostos fossin minoria i minoritzats, tot ha anat bé: pau i una certa harmonia. Ara, que ja som uns quants els que comencem a estar-ne tips i fem una mica de soroll, ara ens hem de sentir dir que volem trencar la convivència i crear una fractura social i no sé quantes coses terribles més.
No senyor Rivera, no, la convivència no la trenquem nosaltres. Faci-s'ho mirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada