dilluns, 22 de juliol del 2013

Que Einstein treia males notes?

Fa uns quants dies sentia, a la tertúlia matinal de TV3, un debat sobre la proposta de l'inefable ministre Wert de no becar els estudiants universitaris amb una nota mitjana inferior al 6,5. En algun moment, un dels tertulians va dir allò tan gastat i previsible de "amb aquests criteris, ni Einstein no hagués aconseguit una beca!", i la resta es van limitar a assentir o a somriure la gràcia. Quina llàstima que persones tan sàvies i llegides com se'ls pressuposa, encara no s'hagin assabentat que això de les males notes d'Einstein és una llegenda urbana!
Pel que sembla, els primers biògrafs del geni alemany es van adonar que les seves qualificacions estaven entre el quatre i el sis. Lògicament, estaven davant les notes d'un mal estudiant, si tenien en compte el sistema alemany que puntuava sobre deu, però a  aquests biògrafs els va passar per alt que Einstein no va estudiar a Alemanya sinó a Suïssa, on la puntuació era, justament, sobre sis.
Einstein es va graduar de secundària a Aarau amb una nota mitjana de 5 sobre 6, o sigui, 8,33 sobre 10. D'acord que no són les notes brillants que ens esperaríem d'ell, però d'això a tenir-lo per un mal estudiant...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada