diumenge, 24 de maig del 2015

Escabetx de conill

Avui un plat tan senzillot com resulton: conill en escabetx.



Comencem servint-nos una copeta de vi blanc i el tastem per assegurar-nos que és del bo. Ja podem deixar la copa... a mà. Tot seguit salpebrem el conillet, l'enfarinem lleugerament i el rostim a la cassola (mentrestant podem anar passant comptes amb la copeta). Hi afegim uns alls tallats menuts (i una mica de ceba o pastanaga si us bé de gust), donem dues voltes i hi afegim una copa de vi blanc (sí... l'haureu de tornar a omplir); fem bullir a foc fort i quan ja no notem l'alcohol hi afegim la mateixa quantitat de vinagre sense abaixar la intensitat de la cocció. Quan ja no se senti la bravada del vinagre hi afegim una fulla de llorer, una cullerada de pebre vermell dolç, abaixem el foc i el deixem coure una estona, fins que la salsa adquireixi la textura que desitgem.

Naturalment, fet del dia abans és més bo i es pot servir fred, tebi o calent. Si no us l'heu acabada, el podeu acompanyar amb la mateixa ampolla que heu fet servir per cuinar-lo i si no, enceteu un brut amb una mica de reserva que hi va la mar de bé.



1 comentari:

  1. ... afegirem el llorer, el pebre vermell i abaixarem el foc... si hi atinem!

    ResponElimina